Terör rejimi İsrail saldırısında 49 Filistinli yaralandı

  • 12 Ekim 2019
  • 469 kez görüntülendi.
Terör rejimi İsrail saldırısında 49 Filistinli yaralandı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, işgal güçlerinin dün (11 Ekim Cuma) Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde gerçekleştirilen haftalık gösterilere ateş açması sonucu onlarca kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, dünkü gösterilere katılan Filistinlilerden, 21’i gerçek mermiyle olmak üzere 49’unun yaralandığını açıkladı.

Bakanlık, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin 78’inci hafta gösterine katılanlara işgal güçlerinin ateş açması sonucu yaralananlardan 22’sinin çocuk olduğunu bildirdi.

Gazze Şeridi’nin doğusunda dün  ikindiden sonra düzenlenen gösteriler, bu hafta “Şehit Çocuklarımız Cuması” adıyla gerçekleştirildi.

Kaynaklar, göstericilerden bir gencin plastik mermiyle yaralandığını ve üç kişinin de işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.

Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin sınır hattındaki gözetleme kulelerinden ve toprak yığınlarının ardından göstericilere gerçek ve plastik mermiyle ateş açtığını, göz yaşartıcı bomba attığını ifade etti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinlilerin 78’inci hafta gösterilerine yoğun bir şekilde katılmalarının Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin milli ilkelerinden taviz vermeyen Filistin halkının mücadele metodu olarak kökleştiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Filistin halkının gösterilere katılmaya devam etmesinin işgalcilerin gösterileri sona erdirme girişimlerinin başarısız olduğunu gösterdiğini söyledi.

30 mart 2018’de başlayan ve hala devam eden gösterilerde bu zamana kadar en az 330 Filistinli şehit oldu ve onbinlercesi de yaralandı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.