Terör rejimi İsrail’in açtığı ateşte 1 şehit ve 50 kadar yaralı

  • 09 Mart 2019
  • 1.659 kez görüntülendi.
Terör rejimi İsrail’in açtığı ateşte 1 şehit ve 50 kadar yaralı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün (8 Mart Cuma) akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nin doğusunda gerçekleştirilen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 1 Filistinli şehit olurken en az 50 kişi de yaralandı ve yüzlerce gösterici de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin doğusunda işgal güçlerinin göstericilere açtığı ateş sonucu dört ilk yardım görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Dünya Kadınlar Günü’ne denk geldiği için dünkü gösterilerin “Filistin Kadını Cuması” adıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Heyeti, gösterilerin devam edeceğini bildirerek Gazze halkını dünkü gösterilere katılmaya davet etmişti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Abdüllatif Kanua da yaptığı açıklamada, Filistin Kadını Cuması’nın Filistinli kadınların da erkeklerle birlikte direniş mücadelesine ortak olduğunun kanıtı olduğunu söyledi.

30 mart 2018’den bugüne kadar devam eden Büyük Dönüş Gösterilerine terör rejimi İsrail’in ateş açması sonucu bu zamana kadar en az 270 Filistinli şehit olurken 27 bin Filistinli de yaralandı.

Başta İran olmak üzere  bir çok ülkenin yanısıra uluslararası kurum ve kuruluşlar terör rejiminin bu cinayetlerini kınamaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.