Terörist Amerikan Askerlerinin Deyrizor’un Doğusuna Saldırması

  • 10 Ekim 2020
  • 4.751 kez görüntülendi.
Terörist Amerikan Askerlerinin Deyrizor’un Doğusuna Saldırması

Terörist Amerikan askerleri Suriye Demokratik Güçleri’nin Kürt milisleri ile beraber Suriye’nin Deyrizor bölgesinin Doğusundaki sivillere saldırdılar.

 El Meyadin kanalının raporuna göre Amerikan terörist askeri güçler ve Kürt militanlar  Perşembe akşamı  Deyrizor bölgesinin Doğusunda bulunan Zeyban yerleşim bölgesine saldırarak  bir kaç sivili tutukladılar.

Russia El Yevm  kanalının verdiği habere göre   bu saldırı  4 Kürt militanın  bilinmeyen kişiler tarafından öldürülmesinin ardından  gerçekleştirildi.

Bu arada Deyrizor’un Doğusu ve Kuzeyindeki Suriyeli vatandaşlar  Amerikalı terörist askerler ve Demokratik Güçlerin varlığından ayrıca kötü ekonomik ve güvenlik koşullarından dolayı gösteriler düzenlediler.

Son dönemde ise Suriye haber kaynakları Suriye Kürt milislerinin Amerika’nın yardımı ile  ülkenin Doğusunda bulunan petrol satışlarına tekrar başladıklarını  bildiriyorlar.

Kürt militanlar  Amerika işgalciliğinden yararlanarak  Suriye Doğusu ve Kuzey Doğusundaki petrol ve doğalgaz sahalarının çoğunu ele geçirmişlerdir.

Şam ise defalarca Amerika ve ortaklarının  Suriye’deki girişimlerinin işgal mahiyeti taşıdığını belirtmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.