Terörist Gruplar Humus’tan Ayrılmaya Devam Ediyor

  • 01 Nisan 2017
  • 963 kez görüntülendi.
Terörist Gruplar Humus’tan Ayrılmaya Devam Ediyor
Suriyeli yetkililer Suriye hükümeti ile yapılan anlaşma kapsamında Humus’un El-Vear mahallesinden teröristler ve ailelerinden oluşan 3.grubun çıkarıldığını açıkladı.
Suriyeli yetkililer tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye hükümeti ile Suriyeli muhalifler arasında Humus’un El-Vear mahallesiyle ilgili yapılan anlaşma kapsamında silahlı kişilerden oluşan 3.kafile mahalleyi terk ederek İdlip’e doğru hareket etti.
Daha önce bölgeden çıkarılan silahlı kişiler ise Halep dolaylarında bulunan Cerablus’a nakledildi.”
Humus valisinin açıklamalarına göre, El-Vear mahallesinden çıkarılan silahlı 1500 kişiyle ilgilenildi ve bölgeden son terörist grubunun çıkarılmasıyla birlikte mahallede durum normale döndü.
Yine Suriyeli yetkililerce yapılan açıklamalara göre, Humus’un El-Rastan, Telbise ve diğer ilçelerinde de Suriye hükümeti ile Suriyeli muhalifler arasında anlaşma sağlanması hususunda çalışmalar bulunmaktadır.
Suriye Ordusu’nun ülkede kazandığı büyük başarılıların ardından Suriye hükümeti ile Suriyeli muhalifler arasında Humus ve diğer bölgelerde milli uzlaşmalar yapılmaktadır.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.