Teröristler, Şam’ın güneyinden çekiliyor

Suriye yönetimi ile terörist gruplar arasında, silahlı grupların Şam’ın güneyinden çekilmesine ilişkin bir anlaşma imzalandı.

Ray el-Yevm haber sitesinde yer alan habere göre, Suriye yönetimi ile IŞİD ve Nusra Cephesi’ne bağlı gruplar arasında geçen iki haftada BM’nin Suriye Özel Temsilcisi’nin gözcülüğünde imzalanan anlaşma uyarınca, silahlı teröristler, ilerleyen saatlerde, Şam’ın güneyinden çekilecek.

Bu anlaşma uyarınca, IŞİD ve Nusra Cephesi mensubu 5000 kişi, Yermuk başta olmak üzere Şam’ın güneyindeki bölgelerden Rakka kentine çekilecek.

Başka bir haberde ise, Suriye ordu birliklerinin, Lazkiye’nin etrafındaki stratejik öneme sahip Nube ve Seyyid tepelerini ele geçirdiği bildirildi.

Suriye birlikleri, bu zaferinin ardından silahlı grupların Türkman Dağı ile Kürt Dağı arasında kalan yardım hattını kesmiş oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.