Teröristlerin Hizbullah Ve Suriye Ordusu Karşısında Ağır Kayıpları Çöküntü ve Bölünmelere Yol Açtı

  • 09 Mayıs 2015
  • 754 kez görüntülendi.
Teröristlerin Hizbullah Ve Suriye Ordusu Karşısında Ağır Kayıpları Çöküntü ve Bölünmelere Yol Açtı

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin Şam kırsalında Lübnan sınırlarına yakın Kalemun Bölgesinde Hizbullah’la işbirliği içinde terör çetelere yönelik büyük başarılar kaydettiklerini açıkladı.

Kaynak operasyonlarda Siyr İzzettin, Deyn Vadisi, Şmeys, Ayn el Verd, Kurna, Coz el İnib, Kneys Geçiti, Harf el Mahmadat, Kurna, Dar Vadisi ve Harf Cevar el Harraf bölgelerini radikal ve hain terör çetelerinden tamamen temizleyerek, güvenlik ve kontrolü sağladığını belirtti.

Kaynak operasyonlarda oldukça yüksek sayıda teröristin ölü yaralı ele geçirildiklerini ifade etti. Kaçan teröristleri kovalama operasyonlarının devam ettiğini söyleyen kaynak; terör çetelerinin arkalarında büyük miktarda ve muhtelif türlerde silah ve mühimmatın yanı sıra birçok araç bıraktıklarını belirtti.

Bu arada ordu birlikleri ve Hizbullah yine Kalemun’un dağlık bölgelerinde teröristlerin bomba düzenekleri ve bombalı araç hazırladıkları birçok atölyeyi muhtevalarıyla imha ederek içlerinde bulunan çok sayıda teröristi öldürdü.

Terör çetelerinin uğradıkları oldukça büyük kayıplar gölgesinde ciddi bir çöküş yaşadıklarına dikkat çeken kaynak; kendi aralarında karşılıklı suçlamalar ve bölünmelerin yaşandığını söyledi. Kaynak teröristlerin bir kısmının Lübnan’da Flayta ve Ersal kasabalarına kaçtıklarını, bir kısmının da ordu birliklerine teslim olduklarını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.