Teröristlerin saldırısında 4 yabancı gazeteci yaralandı

  • 02 Mart 2016
  • 792 kez görüntülendi.
Teröristlerin saldırısında 4 yabancı gazeteci yaralandı
Suriye’nin Lazkiye kırsalındaki kaynaklar, Türkiye toprakları içinden atılan topçu saldırısı sonucu 4 yabancı basın mensubunun yaralandığını bildirdiler.

SANA haber ajansına göre, sözkonusu kaynaklar, Türkiye sınırlarına yakın Dama Kasabasından Rus, Çinli, Bulgaristanlı, Yunanlı, Alman, Amerikalı ve Kanadalı 33 basın mensubunun yer aldığı yabancı gazetecilerin bulunduğu basın ekibine yapılan topçu saldırısında bazı gazetecilerin yaralandığını, bunların Rusya, Kanada, Bulgar ve Çin uyruklu gazeteciler olduğuna dikkat çekti.

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırının Türkiye topraklarından düzenlendiğini ve ateşkes bölgesinde basın turu yapan yabancı gazetecilerin yaralandığını söyledi. Top atışına hedef olan bölgenin, cumartesi günü başlayan ateşkes kapsamı içinde yer aldığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi Suriye, bu zamana kadar Türkiye’yi teröristlere yönelik silah ve mali destek vermekle bir çok kez suçlamış ve Türkiye’den Suriye’ye silah ve terörist gönderilmesi girişimini durdurmasını istemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.