Teröristlerin Suriye’de ki cinayetleri şiddetleniyor

  • 27 Şubat 2017
  • 1.137 kez görüntülendi.
Teröristlerin Suriye’de ki cinayetleri şiddetleniyor

Suriye’nin Humus kentinde düzenlenen hain terör saldırısında kayıp sayısı 42’ye yükseldi. Saldırıda çok sayıda sivil de yaralandı.

BM Suriye özel temsilcisi Stephan De Mistura, Humus’ta düzenlenen terör saldırısını kınadığı açıklamasında saldırı Cenevre müzakerelerini başarısızlığa sürüklemek amacıyla düzenlendiğini belirtti. Gerçekte Suriye’de tekfirci teröristlerin son günlerde cinayetlerini arttırması bir kaç açıdan değerlendirilebilir. İlkin, son aylarda tekfirci teröristler Suriye’de ağır hezimete uğradı ve bu yüzden şimdi bu tür cinayetleri ile dehşet saçmak ve kamuoyunu Halep’te uğradıkları ağır hezimetten saptırmak istiyor. Gerçekte Halep’te teröristlerin hezimete uğraması ve bu bölge eli kanlı teröristlerden temizlenmesinin ardından teröristlerin ağır moral kaybı yaşadığı ve askeri sahada şaşkınlık geçirdiği gözleniyor. Gözlemciler bu durumu tekfirci teröristlerin tam hezimete uğrama aşamasına geldiğini ortaya koyduğunu belirtiyor. Bu durum tabi ki teröristlerin elebaşılarını ve malum hamilerini korkutmaya başladığı anlaşılıyor. Bu şartlar teröristler kör saldırılar yaparak içine düştükleri çıkmazdan kurtulmaya çalışıyor. Öte yandan teröristlerin hamileri de siyasi müzakere ve daha fazla askeri müdahale ile destekledikleri teröristlere moral vermeye çalışıyor. Arabistan’ın bölgede istişarelere yönelmesi ve Amerika ve Arabistan’ın Suriye’ye kara gücü gönderme planı ve yine Suriye’de teröristler için güvenli bölge oluşturulması gibi durumları bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor.

Bu arada teröristlerin hamilerinin son günlerde Suriye’ye yönelik askeri müdahalelerinde de bir artış gözleniyor. Bu konuya siyonist rejim ordusunun son günlerde bir kaç kez Suriye topraklarına girmelerini örnek vermek mümkün. Gerçi teröristlerin cinayetlerini şiddetlendirmesi Cenevre 4 müzakerelerinden de bağımsız değildir. Gerçekte teröristler bu tür cinayetleri ile Suriye krizinin siyasi yollardan çözümlenmesine inanmadıklarını ve tek amaçları terör estirmek olduğunu ortaya koyuyor. Bu arada bazı gözlemciler de teröristlerin bu tür eylemlerini şiddetlendirerek Cenevre 4 müzakerelerinden daha fazla taviz koparmaya çalıştığını belirtiyor. Gerçi bu tür bir anlayış bundan önce Suriye’de tüm siyasi yolların tıkanmasına yol açmıştı ve bu yüzden şimdi de Cenevre 4 müzakereleri ilk üç tur müzakerelerin kaderini paylaşacağı anlaşılıyor.

Her halükarda sebebi ne olursa olsun teröristlerin küstahlaşması beşeri camiaya yönelik bir tehdittir ve bu yüzden uluslararası camianın Suriye’de tekfirci teröristleri kınaması ve bu canilerin yok edilmesi için gerekli tedbirleri alması gerekir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.