Terörizm ile mücadele, gerçek işbirliği gerektiriyor

  • 20 Temmuz 2017
  • 987 kez görüntülendi.
Terörizm ile mücadele, gerçek işbirliği gerektiriyor

İran dış ilişkiler stratejik konseyi başkanı terörizm ile mücadelenin, gerçek ve uluslararası samimi işbirliği gerektirdiğini söyledi.

Ä°ran Dış Ä°liÅŸkiler Stratejik Konseyi BaÅŸkanı Kemal Harrazi dün Ä°ngiltere düşünce evi Chatham House’ta yaptığı konuÅŸmada, terörist gruplara karşı ikili standartlardan kaçınma ve bu ÅŸom olayı siyasi hedefler için bir araç olarak kullanılmamasını, terörizm ile mücadelenin zarureti olarak deÄŸerlendirdi.

Harrazi Amerika ve bölgesel müttefikleri bu cümleden İsrail ve gerici Arap rejimlerinin, bölgede istikrarsızlığın yayılmasında temel rol ifa ettiklerini, onların ortak çıkarlarının bölgenin büyük ülkelerini zayıflatarak parçalamakta olduğunu ibaret olduğunu söyledi.

Tekfirci-Vahhabi terörizmin Ä°ran’ın düşünce ve inançları ürünü olmadığını belirten Harrazi, bu terörizmin köklerini onun beÅŸiÄŸi olan Arabistan’da kurutmak gerektiÄŸini belirtti.

Ä°ran Dış Ä°liÅŸkiler Stratejik Konseyi BaÅŸkanı ayrıca Arabistan’ın vahhabilik ve terör gruplarına verdiÄŸi mali destek ile ilgili rapor sonuçlarının yayınlanmasının Ä°ngiltere tarafından engellenmesinden esef duyduÄŸunu belirterek, tekfirci ve vahhabi terörizmin yayılmasının bölge ve dünyayı bu cümleden Ä°ngiltere güvenliÄŸini tehlikeye atabileceÄŸini söyledi.

Harrazi ayrıca Arabistan’ın Ä°ran ile ihtilaflarının ana sebebi ve o rejimin Ä°ranofobiyi yayma çalışmalarının, tekfirci ve vahhabi grupların Suriye ve Irak’taki yenilgilerinden dolayı olduÄŸunu belirterek, fakat Ä°ran’ın her zaman terörizm ile mücadele için uluslararası iÅŸbirliÄŸine hazır olduÄŸunu, uzun vadeli güvenliÄŸini asla geçici ekonomik çıkarlara feda etmeyeceÄŸini vurguladı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.