Tikrit Kentine Dönüşler Sürüyor

  • 18 Haziran 2015
  • 898 kez görüntülendi.
Tikrit Kentine Dönüşler Sürüyor

Kerkük’te çadır kamplarda kalan Mültecilerin IŞİD’in elinden kurtarılan Tikrit’e dönüşleri büyük gruplar halinde devam ediyor.

Irak’ta IŞİD’ten kurtarılan Tikrit şehrine Kerkük’te kalan 400 aile daha Tikrit’e uğurlandı. Sığınmacılar, zafer işaretleriyle mutluluklarını dile getirdi.

Kerkük’ün 25 kilometre kuzeydoğusundaki Leylan Çadır Kampı’ndan kalan aileler, memleketlerine uğurlandı. Bir Haziran Kontrol Noktası’nda toplanan aileler, evlerine dönmenin sevincini yaşadı. Araçlarına Irak bayrağı asan Tikritli sığınmacılar, zafer işareti yaparak mutluluklarını dile getirdi. Güvenlik güçlerinin eşlik ettiği sığınmacılar, Kerkük-Tuzhurmatu güzergahından Tikrit’e ulaşacak.

Tikritli aileleri uğurlayan Kerkük Göç ve Göçmenler Müdürü Ammar Sabah yaptığı açıklamada, “Bugün 400 aileden oluşan bin 200 kişiyi memleketlerine uğurladık. Bu dönüşler, Kerkük ile Selahaddin vilayeti yerel yönetiminin koordinasyonuyla gerçekleşiyor. Bu vatandaşlarımızın yol güvenliğini Kerkük Polis Müdürlüğü ile Tikrit yerel yönetimi sağlayacak. Kısa sürede tüm Tikritli sığınmacıların evlerine döneceklerine inanıyoruz” dedi.

Tikritli İsmail Ali, bir yıldır görmediği memleketini çok özlediğini dile getirerek, “Tikrit’i kurtaran Haşdi Şabi ve Irak ordusuna teşekkür ediyorum. İnsanın memleketi gibisi yok. Gurbet çok acı. Komşularımızı, akrabalarımızı ve arkadaşlarımızı özledik” dedi.

Abdullah Raba da muhacir hayatının zor olduğunu, evlerine dönecekleri için şükrettiğini ifade etti. Salime Ahmet ise mutluluğunu anlatmanın zor olduğunu belirterek, “Hala evime döneceğime inanamıyorum. Gider gitmez ilk işim toprağı öpeceğim” diye konuştu.

Bir başka Tikritli Ömer Ahmet de kendilerini misafir eden tüm Kerküklülere şükran borçları olduğunu dile getirerek, “Bize çok iyi davrandılar. Sürekli yanımızda oldular. Hepsine teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.