TOKİ’den Taşeron Firmaya Milyonlar; İşçiye ise Asgari Ücret Dahi Yok!

  • 15 Ocak 2015
  • 775 kez görüntülendi.
TOKİ’den Taşeron Firmaya Milyonlar; İşçiye ise Asgari Ücret Dahi Yok!

   Yapımı devam etmekte olan Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan elektrik işçileri maaşları ödenmediği için iş bıraktı. Maaşlar yatmazsa işçiler eyleme devam edecek. 

TOKİ tarafından inşaatı yapılan 680 yatak kapasiteli Çiğli Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin elektrik tesisatı işlerini yapan 40 işçi, 75 gündür maaşlarını alamıyor. İşçiler çalıştıkları Proje Group adlı taşeron firmaya yaptıkları bütün uyarılara rağmen maaşlarını alamayınca iş bıraktı. İşçilerin tepkisini kırmayı hedefleyen şirket ise işçilere bir günlük ücretli izin verdi.

TAŞERON ŞİRKET ‘PARA YOK’ DİYOR

İşçiler taşeron şirketin kendilerine gerekçe olarak para olmadığını söylediğini ifade ederek, “Ancak yüklenici firma ile görüştüğümüzde taşeron şirkete ödemelerin yapıldığı söyleniyor. Asgari ücret ile sefalet koşullarında geçinmeye çalışıyoruz. Maaşlarımızı alamadığımız için kiramızı, faturalamızı, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Bizlere söz verdikleri halde sözlerini yerine getirmiyorlar. Bugün iş durdurma kararı aldık. Maaşlarımız yatana kadar iş durdurma eylemimiz devam edecek” dediler. İş bırakma eyleminin devam etmesi halinde hastanenin devir işlemlerinin yapılması gecikecek. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.