Trabzon’da Tüm İşçilerin Cesedine Ulaşıldı…

  • 14 Ocak 2015
  • 1.130 kez görüntülendi.
Trabzon’da Tüm İşçilerin Cesedine Ulaşıldı…

Trabzon-Bayburt sınırında bulunan Kavlatan bölgesindeki Balkodu- 2 HES şantiyesindeki facia, 10 Ocak günü saat 13.30’da meydana geldi. Sarp dağlık bölgede tepeden kopan çığ, HES inşaatı şantiyesinin tünel girişine düştü. Yaklaşık 200 metrelik bölgeyi kaplayan tonlarca kar kütlesi altında kalan 5 işçinin kurtarılması için, şantiyedeki diğer işçiler çalışma başlatırken, bir yandan da yardım istendi. Saatlerce haber alınamayan çığ altındaki 5 işçiden Nusret Er’in cesedine arkadaşları aynı gün akşam saatlerinde ulaştı.

Pazar günü ise bölgeye Trabzon, Erzurum ve Bayburt Afet ve Acil Durum (AFAD) ekipleri ulaştı. Ekipler çığ altındaki işçiler Muhammet Işıklı, Lokman Çelik, Erhan Arslan ve Özgür Can Özyürek’i bulabilmek için yoğun çaba harcadı. Ekipler pazartesi günü çığ altında Muhammet Işıklı ve Özgür Can Özyürek’in cesetlerine ulaştı. Çıkarılan iki ceset, Çaykara Devlet Hastanesi morguna götürülürken, ekipler Lokman Çelik ve Erhan Arslan’a ulaşmak için çalışmalarına devam etti.

ÖNCE ERHAN ARSLAN’IN, SONRA LOKMAN ÇELİK’İN CESEDİ BULUNDU
Çığ altında kalan Muşlu Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Arslan’ı bulabilmek için AFAD ekipleri bu sabah erken saatte yeniden çalışma başlattı. Daha önce AFAD ekipleri dışında kimsenin girişine izin verilmeyen çığ bölgesine sonraki günlerde bazı işçi yakınlarının da girdi.

Lokman Çelik ve Erhan Arslan’ın yakınları küreklerle arama çalışmalarına katıldı, ekiplerin çalışma yaptığı yerleri cep telefonu ile görüntüledi. AFAD ekipleri, sabah saatlerinde önce kar kütlesi altında Erhan Arslan’ın cesedini buldu. Ekipler, cesedi çıkartmak için yoğun çaba harcadı. Çıkarılan Arslan’ın cesedi Çaykara Devlet Hastanesi’ne götürülerek morga konulurken AFAD ekipleri, öğlen saatlerinde ise Lokman Çelik’in cesedinin yerini tespit etti. Tüm ekipler burada yoğun bir çalışma yürüttü ve yaklaşık 1 saat sonra onun da cesedi çıkartıldı. Lokman Çelik’in cesedi de ambulansla Çaykara Devlet Hastanesi’ne götürülerek morga konuldu.

Ailesi Muşlu olan ve Denizli’de yaşayan Lokman Çelik ile Tuncelili Erhan Arslan’ın cesetleri daha sonra buradan alınarak, otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Otopsi işlemlerinin ardından cenazeler, toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edilecek.

Çaykara Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli çevresinde zor şartlarda günlerdir arama kurtarma çalışması yapan AFAD ekipleri de 5 işçinin de cesedinin bulunmasının ardından bölgeden ayrıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.