Trump anlaşmadan çekilirse artık dünya ABD’ye güvenmeyecek

  • 20 Eylül 2017
  • 1.145 kez görüntülendi.
Trump anlaşmadan çekilirse artık dünya ABD’ye güvenmeyecek

New York’ta gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Cumhurbaşkanı, Trump’ın nükleer anlaşmadan geri çekildiği takdirde artık hiçbir ülkenin ABD’ye güvenmeyeceğini bildirdi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bazı ABD’li gazeteciler ve basın kuruluşları mensuplarıyla görüşüp bu ülkenin Başkanı Trump’ın nükleer anlaşmaya yönelik sergilediği tavırlarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani, nükleer anlaşmaya yöneltilen sorularla ilgili olarak şu yanıtı verdi: Zorlu yıllar boyunca yapılan müzakerelerin ardından elde edilen bu anlaşma, sonunda BM Güvenlik Konseyi’nin aldığı 2231 kararıyla onaylanmıştır. Nükleer anlaşma 7 ülkenin diyalog masasına oturup ulaştığı bir uzlaşı olarak geçen 2 sene boyunca yürütülüp İran ile dünya arasında daha verimli bir etkileşimin sağlanmasına yol açmıştır. Anlaşmanın gözetimi ve denetleme işlemi ise bir tek Uluslararası Atom Enerjisi kurumu tarafından yapılarak şimdiye dek Ajans’ın bu konuda sunduğu 7 raporunda da İran’ın tüm yükümlülüklerine uyduğu onaylanmıştır. Böylece anlaşmadan çekildiği takdirde ABD hükümeti, güvenilmez bir ülke olarak tanımlanacaktır.

Ruhani sözlerini şöyle sürdürdü: Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda ne olursa olsun nükleer anlaşma konusunda son zafer İran’a aittir. ABD ise anlaşmaya bağlı kalmaya devam ederse çıkarlı olacak ancak geri çekilirse zararlı olacağı açık şekilde ortadadır. Tabii ki İran her koşul ile karşılaşmaya tamamen hazırdır ve yolumuzu devam ettirmeye yönelik hiçbir sorunumuz yoktur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.