Trump danışmanından Rusya, Kuzey Kore ve Suriye’ye yönelik suçlamalar

  • 18 Şubat 2018
  • 1.062 kez görüntülendi.
Trump danışmanından Rusya, Kuzey Kore ve Suriye’ye yönelik suçlamalar

Amerika başkanı milli güvenlik danışmanı Herbert McMaster Münih’te düzenlenen güvenlik konferansında Rusya, Kuzey Kore ve Suriye’ye yönelik suçlamalarda bulundu.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Amerika başkanı milli güvenlik danışmanı Herbert McMaster Münih güvenlik konferansında Rusya’yı Siber casusluk yapmakla suçlarken, Amerika’nın siber güvenlik alanında Rusya ile müzakere yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Amerika tarih boyunca nükleer saldırı gerçekleştiren ilk  ülke olduğu halde, Herbert McMaster Kuzey Kore’yi dünyayı nükleer silahlarıyla tehdit etmekle suçladı.

Suriye yönetimini bir kez daha kimyasal silah kullanmakla suçlayan Herbert McMaster, tüm ülkelerin Şam yönetimine karşı girişimde bulunmasının zamanı geldiğini ileri sürdü.

2017 yılında Amerika’nın Suriye’ye saldırısının nedenine değinen Herbert McMaster, Amerika kimyasal saldırıların önüne geçmek amacıyla Suriye’ye saldırdığını iddia etti.

Herbert McMaster’in söz konusu iddiaları, Suriye yönetimine karşı terörist grupların geçen Peşembe günü Afrin’de Suriye’li vatandaşlara yönelik kimyasal saldırı düzenlediği ve Amerika’nın bu olaya karşı sesiz kaldığı bir sırada dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.