Trump ile Putin görüştü

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.631 kez görüntülendi.
Trump ile Putin görüştü

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün Helsinki’de görüştüler. Görüşmede muhtelif konular üzerinde iki ülkenin işbirliğinin zaruretine vurgu yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmenin başında,  ABD ile ikili ilişkiler ve muhtelif küresel meseleleri ayrıntılı şekilde ele alma zamanı geldiğine işaretle, ABD ve Rusya’nın dünyadaki nükleer silahların yaklaşık yüzde 90’ına sahip iki küresel güç olduğunu belirterek, bunun asla iyi olmadığını ve gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Trump da, Moskova ve Washington’un geçtiğimiz senelerdeki gergin geçen ilişkilerine işaretle, dünyanın bizzat kendilerinin görüşmelerine göz diktiğini, bu nedenle iyi işbirliği kurmaları gerektiğini vurguladı.

ABD Başkanı, ticaret, nükleer, siyasi ilişkiler dahil muhtelif dosyaları ele alacaklarına temasla, Rusya ile iyi ve ayrıcalıklı ilişkiler kurabilecekleri temennisinde bulundu.

Bu arada bazı medya çevreleri, Putin’in anlamlı bir şekilde ABD Başkanı Trump’ı görüşmeye başlamak için bir saat beklettiğini bildirdi.

Rossiya 24 televizyonuna göre, Putin ile Trump’ın bire bir görüşmesi beklenenden uzun sürdü. Zira programa göre 1.5 saat sürmesi beklenen görüşme, planlanandan 55 dakika geç başlayıp 2 saat 10 dakika sürdü.

Kapalı kapılar ardında gerçekleşen görüşme sırasında salonda Putin ve Trump dışında sadece çevirmenlerinin bulunduğu belirtiliyor.

Diğer taraftan ABD Başkanı Donald Trump, heyetlerin de katılımıyla gerçekleştirilecek ‘çalışma yemeğine’ geçmeden önce Putin’le bire bir görüşmesine ilişkin olarak, “İyi bir başlangıçtı” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.