Trump, İran Halkına “Aç” demek Yerine Amerikan Açlarını Düşünsün

  • 02 Ocak 2018
  • 1.442 kez görüntülendi.
Trump, İran Halkına “Aç” demek Yerine Amerikan Açlarını Düşünsün

ABD Başkanı Donald Trump dün İran’ın bazı noktalarında yaşanan kargaşaları bir kez daha destekleyerek, onurlu İran halkına “aç” insanlar dedi. Trump daha önce de İran halkını “terörist millet” olarak nitelemişti.

İran’ın Londra Büyükelçisi Hamid Beidinejad, ABD Başkanı’nın İran’ın içişlerine yönelik müdahalesinin bu zamana kadar görülmemiş düzeyde olduğunu belirterek kınadı.

Beidinejad; ABD Başkanı Donald Trump’ın kargaşalarla ilgili olarak İran’ın içişlerine müdahaleye yönelik attığı twittlere tepki göstererek; Trump’ın daha önce İran milletini terörist millet olarak nitelediği ve hakaret ettiğini şimdi ise İran halkına münafıkça acıdığını ve bu yönde kargaşa çıkaranlara desteğini bildirdiğini öte yandan “İran halkı aç” diyerek yeniden İran halkına hakaret ettiğini söyledi.

İran Büyükelçisi; dünyanın en büyük iktisadi gücüne sahip olan Amerika’da halkın önemli bölümünün açlık ve yoksullukla boğuştuğunu ve Amerikan toplumunda halk katmanı arasında ciddi uçurum olduğunu belirterek, “Amerika’nın resmi kuruluşlarının verilerine göre, Amerikan halkının çok ciddi olarak açlık ve yoksullukla boğuştuğunu’ gösterdiğini zira resmi verilerin Amerikan halkından 42 milyonunun açlık kapsamında olduğunu ve onlardan 13 milyonunun ise çocuklardan ve 5 milyonunu ise yaşlılardan oluştuğunu söyledi.”

İran Büyükelçisi; Amerika Başkanının İran halkına hakaret yerine kendi yoksul ve aç halkına acıması ve onlar için çare fikrinde olmasının daha iyi olduğunu İran halkından Amerikalı açlar için yardım talep etmesi olduğunu belirterek, “Çünkü İran milleti sorunlarına rağmen onların yardım talebini geri çevirmeyecektir” dedi.

Amerikan resmi kurumlarının açıkladığı rakamlara göre; ABD’de her 8 kişiden biri açtır. Bu rakamlara göre, ABD’de 13 milyonu çocuk ve 5 milyonu yaşlı olmak üzere 42 milyon insan açtır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.