Trump: KOEP çok kötü bir anlaşmadır

  • 14 Mart 2018
  • 1.087 kez görüntülendi.
Trump: KOEP çok kötü bir anlaşmadır

Amerikan başkanı Donald Trump, dün California’da Amerikan deniz piyadeleriyle görüşmesinde yeniden, İran’la varılan nükleer anlaşmayı çok kötü bir anlaşma olarak niteledi.

Trump daha önce de İran ve 5+1 gurubu arasında varılan KOEP olarak bilinen  Kapsamlı Ortak Eylem Planı nükleer anlaşmasını çok kötü ve korkunç olarak nitelemişti.

Amerikan başkanı, sözkonusu anlaşmanın yalnızca İran’ın çıkarlarını temin ettiğini iddia ederken  bu anlaşmanın bazı yerlerinin yeniden gözden geçirilmesi ve düzeltilmesini istemiş aksi halde anlaşmayı feshedeceği uyarısında bulunuyor.

Bu arada Avrupa Birliği dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini ve anlaşmanın diğer tarafları ise  nükleer anlaşmanın uluslararası bir anlaşma olduğunu belirterek bu anlaşmanın  maddelerinin değiştirilemez olduğunu bildirmektedir.

Uluslararası toplum da anlaşmanın korunmasına ve yürürlüğünün devamına destek vermektedir.

Trump küstah açıklamalarının devamında İran’ı, Ortadoğu’daki bütün sorunların asıl müsebbibi olarak görürken 13 ekim 2017 tarihinde de, İran aleyhinde yine boş ve asılsız iddialar ileri sürmüş ve İran’ı terörizme destek vermekle suçlamış ve İran Devrim Muhafızları Ordusu’nu yeni yaptırım listesine almıştır.

Devrim Muhafızları Ordusu, terörizmle mücadele için Irak ve Suriye devletlerinin resmi talebine karşı bu ülkelere askeri müsteşarlık hizmeti vermiş ve İran’ın bu ülkelerde terörizmle mücadelede oynadığı rol ve teröristlerin yok edilmesi Amerika ve Trump’ın hiç de hoşuna gitmemiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.