Trump Pentagon’un İran’a saldırı planına karşı çıktı

  • 18 Eylül 2019
  • 774 kez görüntülendi.
Trump Pentagon’un İran’a saldırı planına karşı çıktı

ABD Başkanı Donald Trump milli güvenlik konseyinin oturumunda Amerikan ordusunun İran’a saldırı planına karşı çıktı.

NBC News kanalı Çarşamba günü geçtiği haberinde Amerikan ordusunun üst düzey komutanları Pazartesi günü İran’a karşı muhtemel seçenekleri gündeme getirdiklerini, ancak Başkan Trump ülkesini yeni bir savaşa bulaştırma planına karşı çıktığını belirtti.

NBC News kanalı, Donald Trump yönetimi İran’a karşı petrol tesislerine siber saldırı veya askeri saldırı veya mal varlığına el koyma gibi bir dizi misilleme seçeneklerini değerlendirmekle meşgul olduğunu kaydetti.

Bu haberin yayımlanmasından sonra Politico sitesi bir rapor yayımlayarak, ABD Başkanı Trump İran ile muhtemel savaşın iktisadi ve siyasi sonuçlarından derin kaygı duyduğunu yazdı.

Son günlerde Amerikalı yetkililer hiç bir belge veya kanıt sunmaksızın İran İslam Cumhuriyeti’ni Yemen ordusu İHA birliğinin S. Arabistan’ın Aramco petrol tesislerine düzenledikleri operasyondan sorumlu tutmaya çalışıyor.

Yemen ordusu İHA birliği Cumartesi günü sabah saatlerinde 10 İHA kullanarak S. Arabistan’ın doğusunda Aramco petrol firmasına ait olan iki rafineriyi hedef aldı. Bu operasyon Yemen ordusu ve Ensarullah hareketine bağlı halk gücünün Suud rejimi 2015 yılında Yemen topraklarına tecavüz ettiği günden bu yana en büyük operasyonu olarak değerlendirildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.