Trump, salı gününe kadar ‘Yüzyılın Anlaşması’ planını duyuracak

  • 24 Ocak 2020
  • 802 kez görüntülendi.
Trump, salı gününe kadar ‘Yüzyılın Anlaşması’ planını duyuracak

ABD Başkanı Trump, ırkçı rejim İsrail Başbakanı Netanyahu’nun Beyaz Saray’ı salı günkü ziyaretinden önce ‘Yüzyılın Anlaşması’ planını duyuracağını açıkladı.

Batı Şeria merkezli Filistin yönetiminin, ilk başta sözgelimi plana olumsuz tepki verebileceğini söyleyen Trump, ancak yine de bunun Filistin halkına fayda sağlayacak ‘büyük bir plan’ olduğunu kaydetti.

Trump, “Bu harika, gerçekten işe yarayacak bir plan” ifadelerini kullandı.

ABD yönetiminin Filistin tarafıyla kısa görüşmeler gerçekleştirdiği bilgisini veren Trump, onlarla tekrar ‘belli bir süre içinde’ konuşmayı planladığını söyledi.

Terör rejimi İsrail Başbakanı Netanyahu ve rakibi, Mavi Beyaz İttifakı lideri ve ülkenin eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz, önümüzdeki hafta salı günü ‘ABD ve İsrail’in ortak bölgesel ve ulusal güvenlik çıkarlarını’ Trump yönetimiyle görüşmek üzere Washington’a gidecek.

Haaretz gazetesine göre, ABD’nin uzun zamandır açıklanması beklenen ‘barış planı’, ırkçı rejim İsrail’in Batı Şeria’da yer alan İsrail yerleşimleri üzerindeki egemenliğini tesis etmesini öngörüyor.

Kasım 2019’da ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, anlaşmada işgalci İsrail’e ilhak edilecek yerleşim birimlerini artık ‘yasadışı olarak görmediklerini’ açıklamıştı.

Times of Israel’in aktardığına göre de, ‘Yüzyılın Anlaşması’ İsrail’in Kudüs’teki hakimiyetini tesis etmeyecek ve Filistinli mültecilerin ülkeye dönüşü konusunda kayda değer bir ilerleme sağlanmasına yardımcı olmayacak.

Başbakan Netanyahu, Mart 2020 seçimlerinde tekrar seçilmesi durumunda Ürdün Vadisi’ne ilhak etme sözü vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.