Trump: Suriye’den yavaş yavaş çekiliyoruz

  • 03 Ocak 2019
  • 1.362 kez görüntülendi.
Trump: Suriye’den yavaş yavaş çekiliyoruz

Amerika Başkanı Donald Trump, tekfirci IŞİD terör örgütünü yendiklerini iddia ettiği açıklamasında Amerikalı askerlerin Suriye’den yavaş yavaş çekileceklerini belirtti.

Çarşamba günü beyaz sarayda bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, ancak Amerikalı askerlerin Suriye’den çekilmelerine rağmen Suriyeli Kürtleri korumaya devam edeceklerini vurguladı.

Amerika Başkanı Trump 19 Aralık 2018 tarihinde Amerikalı askerlerin 30 günlük bir zaman aralığında Suriye’den çekileceklerini açıkladı, fakat bir çok olumsuz tepki ile karşılaşınca çekilmenin yavaş yavaş olacağını ve 120 günde gerçekleşeceğini belirtti.

Amerika Başkanı Trump beyaz sarayda yaptığı açıklamada ayrıca Kuzey Kore meselesine de işaret ederek pek uzak olmayan bir gelecekte Kuzey Kore lideri Kim Jung Un ile görüşme programına açıklayacağını belirtti. Trump Kuzey Kore lideri ile iyi ilişki kurduğunu ve en son Kuzey Kore lideri Kim Jung Un’dan bir mektup aldığını ifade etti.

Açıklamasında Çin meselesine de temas eden Trump, Çin ile yürüttükleri ticari müzakerelerin çok iyi ilerlediğini, fakat ne gibi sonuçlara ulaşacağını bekleyip görmek gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.