Trump: Suudilere ABD için yüzlerce milyar dolar ayırmazsanız ülkenize gelmeyeceğim, dedim

  • 19 Temmuz 2017
  • 991 kez görüntülendi.
Trump: Suudilere ABD için yüzlerce milyar dolar ayırmazsanız ülkenize gelmeyeceğim, dedim

ABD Başkanı, CBN ile olan röportajında; Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile olan son görüşmesinde anlaşabildiklerini ve bunun iyi bir gelişme olduğunu söyledi.

Donlad Trump açıklamasının devamında; Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile hedeflerinin farklı olduğunu, bunun nedeni olarak da Putin’in Rusya için ve kendisinin ABD için çabaladığını söyledi.

ABD Başkanı açıklamasının diğer bölümünde; Suudi Arabistan’a yaptığı yolculuğu ve Suudi Arabistan’ın Katar ile olan anlaşmazsızlıklarını ele aldı. Trump, Katar ile ilişkilerinin iyi olduğunu ve ABD’nin askeri birliğinin Katar’da varlığını sürdürmesi konusunda hiç bir problem olmadığını söyledi.

Donald Trump açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğer Katar’ı terk etmek zorunda kalırsak, 10 ülke bizim için askeri birlik oluşturmaya hazırdır ve söz konusu ülkelerin bu askeri birliklerin inşaat parasını da vermeye hazır olduklarına inanıyorum.”

ABD Başkanı, Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği yolculuğa değinerek, Suudilere bu yolculuğunu gerçekleştirmesi için yüzlerce milyar dolar ABD için kenara koymaları gerektiğini söylediğini açıkladı.

Donald Trump söz konusu yolculuk ile ilgili şöyle konuştu: “Suudi Arabistan’da çok iyi iki gün geçirdim. Suudi Arabistan bizim uçaklarımızı ve askeri teçhizatlarımızı satın almak ve ülkemize yatırım yapmak için yüzlerce milyar dolar kenara ayırdı ve ben onlara sizin bunu yapmanız gerekiyor aksi takdirde ben (Suudi Arabistan’a) gelmeyeceğim dedim. Düzenlenen tüm anlaşmalar ABD’li işçiler için çok iyi anlaşmalardı.”

Trump açıklamasının sonunda Riyad oturumuna katılan ülkeler ile olan kendi deyimi ile başarılı toplantılarına değinerek, söz konusu görüşmelerin ileride terörizm ile mücadele doğrultusunda olumlu etkisi olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.