Trump’ın damadı ve ABD heyeti, Barzani ile görüştü

  • 05 Nisan 2017
  • 1.218 kez görüntülendi.
Trump’ın damadı ve ABD heyeti, Barzani ile görüştü

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ve ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Jared Kushner, IKBY Başkanı Mesud Barzani ile görüştü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Donald Trump’ın damadı Jared Kushner, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ABD’nin Irak’taki Askeri Kuvvetler Komutanı General Stephen Townsend’yi kabul etti.

Toplantıya Başbakan Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ve Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani de katıldı.

ABD heyeti ve Trump’ın damadı Jared Kushner, dün Irak’ın başkenti Bağdat’a gitmişti.
Bağdat’a resmi bir ziyaret kapsamında gelen Kushner’in, DEAŞ’la mücadelede ülkesinin Bağdat’a desteğini yinelemek için geldiği bildirildi.

30 Mart’ta ABD Başkanı Trump ile Irak Başbakanı Haydar Abadi telefonda görüşmüştü.
Görüşmede, Kushner’in ziyareti de konuşulan konular arasındaydı.

Öte yandan Irak Hizbullah tugayları sözcüsü Cafer Koşner, Amerika’nın Irak’ta kalmak için yeni bahane peşinde olduğunu, ama Hizbullah güçlerinin yeni işgalciliğe karşı mücadele etmek için tamamen hazırlıklı olduğunu bildirdi.

Irak Ehli Sünnet Müftüsü Mehdi es-Sumad’a da Irak es-Someriye televizyonuna yaptığı açıklamada, Amerikalıların Irak’a geri dönmeleri durumunda bizzat kendisinin Amerikalılara karşı mücadelede ilk gönüllü olacağını ve Irak’ın parçalanmak istenmesi komplosuna karşı direneceğini bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.