Trump’tan Çin’e yönelik ticari savaş tehdidi

  • 13 Haziran 2019
  • 3.351 kez görüntülendi.
Trump’tan Çin’e yönelik ticari savaş tehdidi

ABD başkanı Trump’ın Çin’e yönelik ticari savaş tehditleri dünya piyasasını olumsuz etkilemeye devam ederken Trump, Çin’le anlaşmaya varılmaması halinde Çin ürünlerine yönelik yeni kısıtlamaların uygulanacağını söyledi.

Trump, ABD’nin Çin’le ticari ve iktisadi bir anlaşmaya varacağını umduğunu söyledi. Amerika son zamanlarda  Çin ürünlerine yönelik vergiyi yüzde 10’dan yüzde 25’e çıkarmıştı. Bunun üzerine Çin de, Amerikan ürünlerine aynı şekilde karşılık verdi.

Bu arada altın fiyatları, ABD Başkanı Trump’ın Çin ile ticaret anlaşmasını beklemeye aldığına ilişkin açıklamasının ardından yükseldi.

Altın fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump’ın kişisel bir kararla Çin ile ticaret anlaşmasını beklemeye aldığını söylemesi ve buna bağlı olarak güvenli liman alımlarının artması sonucu yükseldi.

Asya’da işlem gören hisse senetleri, Trump’ın Pekin’in bu yılın başlarında müzakere edilen maddelere geri dönmemesi durumunda ticaret anlaşmasını sonuçlandırmayacağını söylemesi ardından azalan risk iştahı ile değer kaybetti. Diğer taraftan, ABD Başkanı Fed’e yeniden yüksek faizlerden dolayı yüklendi. Altın ayrıca, sekiz haftanın en düşük seviyelerinde seyreden dolardan da destek buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.