Trump’tan Kuzey Kore’ye tehdit

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.083 kez görüntülendi.
Trump’tan Kuzey Kore’ye tehdit

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore’nin ABD’yi tehdit etmeyi sürdürmesi durumunda daha önce görülmemiş bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacağını ifade etti.

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore’yi, ülkesini tehdit etmeyi bırakmaya çağırarak, bu çağrıya kulak asılmazsa Pyongyang’ın ABD’nin gazap ve öfkesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi. Trump, “Kuzey Kore’nin kendi iyiliği için ABD’ye yönelik daha fazla tehditte bulunmaması gerekiyor. Dünyanın daha önce hiç görmediği bir gazap ve öfkeyle karşı karşıya kalacaklar.” dedi.

Trump’ın bu açıklamaları, Washington Post gazetesinin, Pyongyang’ın tam kapasiteli nükleer bir güç olma yolunda önemli bir eşiği atlatarak balistik füzelerine yerleştirebileceği nükleer savaş başlıklarını başarılı bir şekilde ürettiğini iddia etmesi sonrasında geldi.

Elbette Trump’ın bu tehditlerine Kuzey Kore’den de cevap gecikmedi ve Kuzey Kore de Amerika’yı nükleer saldırıda bulunmakla tehdit etti.

Kuzey Kore, ABD askeri üslerinin bulunduğu Guam’a saldırı hazırlığı içinde olduğunu duyurdu. Kuzey Kore’nin resmi KCNA ajansının haberinde, Pyongyang yönetiminin Guam’a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzesiyle saldırı hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.