Trump’tan terörist ‘Beyaz Miğferliler’e destek

  • 23 Ekim 2019
  • 989 kez görüntülendi.
Trump’tan terörist ‘Beyaz Miğferliler’e destek

ABD başkanı Donald Trump, terör grubu ‘Beyaz Miğferliler’e 4.5 milyon dolarlık destek daha sağlayacak.

Suriye topraklarına ilişkin görüşmeler, müzakereler, anlaşmalar devam ederken; savaşın kirli yüzlerinden terör grubu Beyaz Miğferliler’e yardım seferberliği de devam ediyor.

Kendilerine ‘Beyaz Miğferliler’ (White Helmets)  diyen sözde sivil toplum hareketi, Suriye Ordusu’nca düzenlendiği iddia edilen kimyasal silah saldırılarında yaralanan sivillere ve çocuklara yardım ettiği ‘kurmaca’ görüntüleriyle özellikle Batı medyasında gündem oluyor, meşru Suriye yönetimine karşı propaganda yürütülmesini sağlıyordu.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’ın, El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’yle yakın bağı olan ‘Beyaz Miğferliler’e 4.5 milyon dolar yardım sağlamayı kabul ettiği açıklandı.

Açıklamada, “Dün, Başkan Donald Trump, Birleşik Devletler adına önemli ve değerli çalışmalarını sürdürmesi için Suriye Sivil Savunması’na doğrudan destek olarak 4.5 milyon dolar ayırdı. Suriye’deki 8 yıllık ihtilaf süresince, SCD birçok etnik ve dini azınlıklar dahil 115 binden fazla kişiyi kurtardı. Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerimizi ve ortaklarımızı Suriye Sivil Savunması’na olan desteğimiz konusunda ve sivilleri dini ve etnik azınlıklar ile Suriye çatışmasının diğer masum kurbanlarını koruma çabalarımızda bize katılmaya teşvik ediyor” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.