Tuğamiral Hanzadi: İran Deniz Kuvvetlerinin Teçhizat Gücü Artmakta

  • 01 Mart 2018
  • 1.222 kez görüntülendi.
Tuğamiral Hanzadi: İran Deniz Kuvvetlerinin Teçhizat Gücü Artmakta

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, bu yıl içinde İran deniz kuvvetlerine yeni su üstü ve su altı gemilerin eklenmesiyle İran ordusu deniz kuvvetlerinin gücünün daha da artacağını bildirdi.

İran’ın güneyinde yer alan Bender Abbas liman kentinde katıldığı askeri bir törende konuşan  İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, İran ordusu deniz kuvvetlerinin teçhizat eksenli bir güç olduğunu bunun için de bu gücün envanterinde bilim ve teknolojiden yararlanmanın çok önemli olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyetinin bölgede bağımsız bir aktör olduğunu ve İran deniz kuvvetlerinin de savunma diplomasisi olarak özel bir rol ifa edebileceğini belirten İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Hüseyin Hanzadi, Hint okyanusu kıyısı ülkeleri deniz kuvvetleri komutanları uluslararası konferansının Nisan 2018’in sonlarında İran’ın ev sahipliği ile düzenleneceğini bildirdi.

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı daha önce bu konferansa Hint okyanusu kıyısı ülkeleri deniz kuvvetlerinden 50’yi aşkın komutanın bu konferansa katılacağını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.