Tuğamiral Seyyari: Güvensizliğe karşı dimdik duracağız

  • 07 Haziran 2017
  • 1.104 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: Güvensizliğe karşı dimdik duracağız

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Seyyari, “Yaşadığımız bölgede istikrarsızlığa asla izin vermeyeceğiz ve güvensizlik oluşturmak isteyenlere karşı dimdik duracağız” dedi.

İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Seyyari, İran’ın kuzeyinde bulunan Nuşehr kentindeki Deniz Bilimi İmam Humeyni (ra) Üniversitesi’nde konuşma yaptı.

Tuğamiral Seyyari, ülke karasularını ve ulusal menfaatleri korumanın İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin ana görevi olduğuna işaret ederek, “İnkılap Rehberi’nin 2009’da buyurdukları ‘Deniz Kuvvetleri, stratejik güçtür’ talimatlarıyla birlikte İran donanma gemilerinin misyon alanı genişleyerek bölgedeki sulardan uluslararası sulara kadar uzanmıştır. Bu nedenle 2009 yılından bu yana 52 filo grubu dünyanın farklı noktalarına gönderildi” ifadelerinde bulundu.

Bölgede güvenliği sağlama ve deniz diplomasinin büyük önem taşıdığını belirten Tuğamiral Seyyari şunları söyledi: Denizdeki kaynakları huzur ve sükunet sayesinde ülkenin kalkınması yönünde kullanabiliriz. Hint Okyanusu’nun kuzeyinde güvenlik sağlanmadıkça denizdeki kaynaklardan yararlanamayız. Aden Körfezi’nde de İran muhrip gemileri ülkeye ait ticari gemilerin sağlamlı bir şekilde sefer yapabilmelerine yardımcı oluyor. Böylece de ülke ekonomisinin çarkı hızlandırılıyor.

“Ülkeye ait filo gruplarının dünya çapındaki farklı limanlarda bulunmasıyla birlikte İran’ın kültür, bilim ve kimliği yabancılara tanıtılıyor” diyen İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı, bunun İranofobi projesinin giderilmesinde büyük rol oynadığını dile getirdi.

Deniz ekipmanlarının önemine de değinen Tuğamiral Seyyari, “Deniz teçhizatı alanında bölge ve dünyada büyük konuma sahibiz. Dolayısıyla gurur ve onurla söylüyorum ki, İran, savaş ve muhrip gemisi de dahil tüm modern deniz teçhizatlarını ülke içinde üretiyor” açıklamasını yaptı.

Son olarak Tuğamiral Seyyari, “İran Ordusu Deniz Kuvvetleri bugüne kadar en az 4 bin ticari gemi ile petrol tankerlerinin güvenliğini sağlamıştır. Ülkeye ait filo grupları dünya çapında uluslararası hukuk çerçevesinde bulunmaktadır. Öte yandan yaşadığımız bölgede istikrarsızlığa asla izin vermeyeceğiz ve güvensizlik oluşturmak isteyenlere karşı dimdik duracağız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.