Tuğamiral Seyyari: İran’ın dış ülkelerin limanlarındaki askeri varlığı İranofobi’yi önlüyor

  • 13 Haziran 2017
  • 1.156 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: İran’ın dış ülkelerin limanlarındaki askeri varlığı İranofobi’yi önlüyor

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı tuğamiral Habibullah Seyyari, İran ordusunun stratejisi konusuyla ilgili yaptığı açıklamada, ”İran ordusunun yabancı ülkelerin limanlarına demir atmasının, İran düşmanlığı (İranofobi), İslam düşmanlığı (islamofobi) ve Şia düşmanlığını önlediğini söyledi.

İRİB muhabirinin verdiği habere göre, Habibullah Seyyari, düzenlenen bir merasimde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran’ın bağlantı yollarının güvenliği ve İran düşmanlığının önlenmesinin  İran ordusu deniz güçlerinin iki açık görevi olduğunu belirterek; ”bu birlikler bütün güçleriyle serbest ve uluslararası sularda varlığını sürdürecektir” dedi.

İran ordusu deniz kuvvetleri komutanı Seyyari, İran ordusunun stratejik unsurlarına temasla, ”mesuliyet alanının genişlemesi, denizlerde sürekli varlığı, deniz kaynakları ve çıkarlarının korunması, dostluk ve barış mesajının ve İran İslami kültürünün intikalinin diğer ülkelere bizzat İran gemilerinin başka ülkelerin limanlarına demir atarak vermesi, İran bayrağının serbest ve uluslararası sularda göndere çekilmesi” olduğunu söyledi.

İran’ın bir lojistik gemi ve bir destroyerden oluşan 47. deniz görev grubu, İran deniz kuvvetleri komutanının da katıldığı merasimden sonra  görevine başladı.

Sözkonusu filo, 2 ay önce  Aden körfezinde petrol tankerleri ve ticari gemilerinin güvenliğini sağlamak için bölgede bulunan 46. görev grubunun yerine çalışmalarına başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.