Tuğamiral Seyyari: ülkeler deniz güvenliğini sağlamak için İran’ın taktikleri peşindeler

  • 25 Mart 2017
  • 1.174 kez görüntülendi.
Tuğamiral Seyyari: ülkeler deniz güvenliğini sağlamak için İran’ın taktikleri peşindeler

İran deniz kuvvetleri komutanı Tuğgeneral Habibullah Seyyeri, ”Bazı ülkeler İran’ın deniz güvenliği ve terörizmle mücadeledeki başarısı sırlarını öğrenmek istiyor” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri komutanı Habibullah Seyyari bir çok ülkenin İran Deniz Kuvvetlerinin deniz güvenliği ve terörizmle mücadeledeki başarısının sırlarını öğrenmek istediklerini söyledi.
Malezya’da düzenlenen Hava-Uzay ve Deniz 2017 Lima fuarına katılan Seyyari, İRNA’ya yaptığı açıklamada, bölge ve dünya ülkeleri İran Deniz Kuvvetlerini güçlü bir deniz kuvveti olarak tanıdıklarını söyledi.

İran Deniz Kuvvetlerinin güçlü bir kuvvet olarak 3900 ticari ve petrol tankerine Aden körfezinde eşlik ettiğini ve güvenliğini sağladığını ifade eden Seyyari, bazı ülkelerin İran deniz kuvvetlerinin deniz güvenliği ve terörizmle mücadelede taktiklerini bilmek istediklerini söyledi.

Hindistan, İtalya, Pakistan, Umman, Filipinler, Tayland, Vietnam, Bengladeş ve Güney Afrika Deniz Kuvvetleri komutanları ile Malezya’da görüşmelerine değinen Seyyari, görüşmelerde ilişkilerin artması, eğitim, teknik, bilgi paylaşımı, deniz güvenliğinin sağlanması ve eğitim kurslarının düzenlenmesi konusunda görüşmeler yapıldığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.