Tuğgeneral Abdullahi: Ülkelerin İran’ın savunma ve güvenlik konularına girmesi yasaktır

  • 18 Şubat 2018
  • 1.005 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Abdullahi: Ülkelerin İran’ın savunma ve güvenlik konularına girmesi yasaktır

İran ordusu genel kurmay başkanlığı koordine işleri yardımcısı Tuğgeneral Ali Abdullahi, hiç bir ülkenin İran’ın savunma ve güvenlik konusuna girmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Tuğgeneral Abdullahi, dün yaptığı açıklamada İran’ın füze faaliyetleri ve savunma yapısını güçlendirmeye dair  programlarını sürdürme konusunda tutumunun  net ve açık olduğunu belirterek, her ülkenin kendi savunmasını güçlendirme hakkına ve düşmanların muhtemel saldırı ve tehditlerine karşı  caydırıcı güç olma yolunda hareket etme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Ali Abdullahi, hiç bir ülkenin İran’ın savunma işlerine müdahale etme hakkının olmadığını belirterek, düşmanlar tarafından bu gibi tutumların  İran’ı zayıflatan ve İran aleyhinde bir komplo olarak kabul ettiklerini ve geçmişte olduğu gibi asla bu tür  girişimlere İran’ın izin vermeyeceğini söyledi.

Amerikalıların  bölgede askeri varlığının hedefinin bilinen bir gerçek olduğunu belirten İranlı askeri yetkili, Amerikalıların çeşitli bahanelerle  bir süredir Batı Asya’da bulunduklarını çünkü bölgede başta IŞİD olmak üzere  diğer örgütlerin ABD ve siyonist rejim İsrail tarafından oluşturulduklarını söyledi.

Tuğgeneral Abdullahi, Suriye’den IŞİD teröristlerinin Afganistan’a intikalinin de Amerika’nın  Suriye’de aldığı yenilgilerin sebep olduğu  kamuoyundaki etkisini ortadan kaldırmak ve gerçekleri çarpıtmak amacı taşıdığını belirterek, Amerika’nın Afganistan projesinin de Suriye’de olduğu gibi yenilgiyle sonuçlanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.