Tuğgeneral Celali: Suudi Arabistan saldırgan bir strateji izliyor

  • 03 Ekim 2016
  • 986 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Celali: Suudi Arabistan saldırgan bir strateji izliyor

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı Tuğgeneral Celali, Suudi yetkililerin İran karşısında saldırgan bir strateji izlediğini söyleyerek, çok önemli açıklamalarda bulundu.

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı Tuğgeneral Gulamrıza Celali, gündemdeki konulara ilişkin yaptığı konuşmada, ABD, İsrail ve Suudi Arabistan’ı bir tehdit kaynağı olarak niteledi.

Son günlerde Suudi Arabistan-İsrail ilişkilerinin iyi bir durumda olduğuna dikkat çeken Tuğgeneral Celali, gerek Suudi Arabistan gerekse de Siyonist rejimin silah depolarının gelişmiş teçhizatlarla dolu olduğunu ifade etti.

“Deneyimsiz Suudi yetkililer, İran’a karşı saldırgan bir strateji izliyor. Bu konu bir tehdit niteliğindedir” diyen Tuğgeneral Celali, “ABD, bize karşı savaşmayı amaçlarsa bunu vekalet savaşı yöntemiyle yapar. Bunun için de muhtemelen Suudi Arabistan’ı seçecektir. Suudiler yüksek miktarda silah ve çok sayıda uzun menzilli füze almışlardır. Bu bize karşı bir tehdit oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Olası bir savaşta Fars Körfezi’nin İran ve Suudi Arabistan’ın savaş alanına dönüşeceğini kaydeden Tuğgeneral Celali, “Fars Körfezi, dünyanın ekonomik kalbidir. İki ülkenin savaşı, önce Suudi Arabistan, sonra ise İran ve diğer ülkelerin zararına olacaktır. Dünya ülkeleri kendi çıkarlarını Fars Körfezi’ndeki savaşlarda aramamalıdır” ifadelerini kullandı.

İran Sivil Savunma Kurumu Başkanı, konuşmasının bir bölümünde de İran’ın bütün tehitlere karşı hazırlıklı olması gerektiği vurgusunu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.