Tuğgeneral Cezairi: Irak ve Suriye halkının kendi kaderini belirleme hakkı, kabul edilmeli

  • 24 Ağustos 2017
  • 1.032 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezairi: Irak ve Suriye halkının kendi kaderini belirleme hakkı, kabul edilmeli

İran Silahlı Kuvvetleri üst düzey Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezairi, Suriye ve Irak halkının kendi ülkelerinin kaderini belirleme hakkının kabul edilmesi gerektiğinin altını çizdi. IKBY’de yapılması beklenen bağımsızlık referandumu konusunda İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü, “Bu referandum kararının ABD’nin kurduğu Büyük Ortadoğu Planı (BOP) kapsamında olduğu kanaatindeyiz dolayısıyla buna karşıyız” şeklinde konuştu.

 İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezairi, bugün yaptığı açıklamada, “IKBY’nin referandum kararının ABD’nin kurduğu Büyük Ortadoğu Planı (BOP) kapsamında olduğu kanaatindeyiz” dedi.
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri’nin Türkiye ziyaretine dair Tuğgeneral Cezairi, “İran, defalarca terörizm ile destekçilerine karşı olduğunu ve onlara yönelik mücadele yürüttüğünü ispat etmiştir. Bu ziyaret ise bu amaçla gerçekleştirildi” dedi.
Tuğgeneral Mesut Cezairi, İran-Türkiye arasındaki sınırların güvenliğine ilişkin, “Genel olarak, ülkemiz ile Türkiye ve komşu ülkeler arasında sınır güvenliği gündemdedir. Bu tür etkileşimler yoluyla sınırların güvenliğini arttırmaya çalışıyoruz” değerlendirmesini yaptı.
Komutan Cezairi, ayrıca Suriye halkının yasal Şam yönetiminin yanında durmaları gerektiği kanaatine vardıklarını hatırlatarak, komşu ülkelerin Suriye ve Irak halkının kendi kaderini belirleme hakkını kabul etmeleri gerektiğini ifade etti.
Suriye ve Irak hükümetlerinin terörizmle mücadeledeki başarılarının İran İslam Cumhuriyeti’nin barışçıl mesajlarının daha iyi duyulmasında etkin olduğunu vurgulayan İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Cezairi, ayrıca İran’ın Batı Asya ülkeleriyle işbirliğiyle terörizmin kökünü kazımaya çalıştığını belirtti./
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.