Tuğgeneral Cezayiri: Ülkenin savunma gücünü zayıflatma girişimi akıl dışıdır

  • 19 Eylül 2016
  • 835 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Cezayiri: Ülkenin savunma gücünü zayıflatma girişimi akıl dışıdır

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Cezayiri, ülkenin savunma gücünü zayıflatmaya çalışmayı akıl dışı olarak niteledi.

İran’ın askeri gücünün artırılması ve güçlendirilmesinin önemini ifade eden Tuğgeneral Cezayiri, “İran bunu öncelik olarak bilmiş ve milletimiz de askeri alanda hiçbir kısıtlamaya izin vermeyecektir” uyarısında bulundu.

Tuğgeneral Cezayiri, “İran-Irak Savaşı’nda askeri yönden şimdiki seviyede olsaydık düşmanlar İran’a saldıramayacaklardı” diyerek, silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

“Ülkemizi ne kadar iyi savunursak ve aynı şekilde askeri gücümüzü ne kadar çok geliştirirsek, o nispette  insanlığın büyük düşmanları ve işgalci Amerika, İran’a saldırma düşüncesinden vazgeçeceklerdir” diyen Cezayiri, defaatle silahlı gücün önemini hatırlattı.

Ortadoğu ülkelerinin savaş alanına döndüğü günümüzde, İran’da en ufak bir belirtisinin olmamasını da askeri güçle irtibatlandıran Tuğgeneral Cezayiri, böyle bir askeri güce sahip olmaması durumunda nelerin meydana gelebileceğini şu cümlelerle özetledi: Ülkemizin savunma ve emniyet güclerinin herhangi hareketlenmeye karşı devamlı hazır olda durması hiç şüphe yok ki düşmanların İran’a saldırmarlarını vazgeçirmiştir. Eğer bunun tam tersi olsaydı şu an ülkemizin her bir şehri işgalci Amerika ve siyonist İsrail’in oyun alanı olacaktı.

8 yıllık savaş döneminden sonra da düşmanların devamlı olarak İran askeri gücünü zayıflatmak için uğraştığını ve bunu günümüzde de durmadan devam ettirdiklerini söyleyen Cezayiri, sözlerine dış güçlerin bu siyasetinin hiçbir zaman değişmediğini de ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.