Tuğgeneral Hatemi: ” İran Her Maceracılığa En Güçlü Şekilde Yanıt Vermeye Hazır

  • 17 Ocak 2020
  • 8.571 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hatemi: ” İran Her Maceracılığa En Güçlü Şekilde Yanıt Vermeye Hazır

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Hatemi İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Güçleri Komutanı şehit Korgeneral Kasım Süleymani’ye gerçekleşen kalleşçe suikastı bariz bir devlet terörizminin örneği olduğuna değinerek şöyle bir vurguda bulundu: ” İran her türlü maceraperestliğe en güçlü yanıtı vermeye hazırdır. “

İRNA’nın bugün verdiği habere göre İran savunma bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi Türkiye savunma bakanı Hulusi Akar ile telefon görüşmesinde sözlerine şunları da ekledi: ” Amerikalılar bir kez daha cinayetkar yüzlerini dünyaya gösterip kendi teröre dayalı mahiyetlerini herkese ispatladılar. ”

Tuğgeneral Hatemi Amerika başkanı Donald Trump’ın şehit Korgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik suikast talimatını vermesindeki stratejik hesap hatasına değinerek şöyle dedi: ” Kesin olarak Kasım Süleymani ve arkadaşlarının şehadeti direnişin son noktası olmayacaktır. Tam tersi direniş vücuduna taze kanların akmasına neden olacaktır. ”

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi İran İslam Cumhuriyetinin kendini savunmak amacı ile sınırlı bir şekilde sadece yerli füze gücünden yararlanarak Amerikan askeri üssüne hedef aldığını belirterek şöyle bir hatırlatmada da bulundu: “Amerikalılar bu girişimin ardından tekrar böyle bir ahmaklık yaparlarsa daha şiddeti ve ağır bir yanıt ile karşı karşıya kalacaklarını anladılar.

Türkiye Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bu telefon görüşmesinde Korgeneral Kasım Süleymani şehadeti dolayısı ile İran milleti ve devletine taziyelerini belirterek bölgede gerilim ve istikrarsızlığın bölge ülkelerinin hiçbirinin yararına olmadığını söyledi.

Türkiye savunma bakanı Ankara’nın her daim Tahran ile ikili ve bölgesel konuları müzakere etmek istediklerini de belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.