Tuğgeneral Hatemi: İran’ın füze gücü bölgenin güvenlik ve istikrarının garantisidir

  • 04 Kasım 2018
  • 1.493 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hatemi: İran’ın füze gücü bölgenin güvenlik ve istikrarının garantisidir

İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, dün gece yaptığı konuşmada, İran’ın öncelikli siyasetinin füze gücünü artırmak olduğunu belirterek, ‘İran’ın füze gücü bölgenin güvenlik ve istikrarının garantisidir’ dedi.

İran savunma bakanı, İran’ın uluslararası haber kanalında yaptığı açıklamada, İran’ın füze gücünün düşmanlar karşısında caydırıcı bir güç olduğunu belirterek, bundan dolayı batılıların İran’ın füze gücü konusunda hassasiyetlerinin olduğunu söyledi.

Yabancıların bölgedeki askeri varlığına da temas eden İran savunma bakanı, ‘Yabancıların bu askeri varlığı bölgenin güvensizliğinin daha da artmasına neden olmaktadır’ dedi.

İran savunma bakanı, İran’ın bölgede sebat ve huzurdan yana olduğunu belirterek, bölge ülkelerinin elele vererek bölgenin istikrar ve güvenliğini sağlamaları gerektiğini söyledi.

Emir Hatemi, bölgenin istikrar ve güvenliğinin sağlanmasında en önemli faktörün bölge ülkelerinin bölgenin güvenliği konusunda ortak hareket etmeleri olduğunu söyledi.

İran savunma bakanı, Amerika’nın İran aleyhindeki kanunsuz ve zalimce yaptırımlarının geri dönmesine de temasla, ”Amerika’nın bundan asıl hedefi İran milletinin birliğine ve uyumuna darbe vurmaktır ama asla başaramayacak” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.