Tuğgeneral Hatemi: IŞİD Amerika’nın bölgenin güvensizliği için bir maşasıdır

  • 13 Mayıs 2018
  • 1.134 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Hatemi: IŞİD Amerika’nın bölgenin güvensizliği için bir maşasıdır

İran Savunma Bakanı, Afganistanlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, IŞİD terör örgütünün Afganistan’da güçlenip yayılmasının çok tehlikeli bir mesele olduğunu vurguladı.

Mehr haber ajansına göre İran Savunma Bakanı Tuğgeneral Emir Hatemi, dün  üst düzey bir heyet başkanlığında Tahran’a gelen Afganistan Savunma Bakanı General Tarık Şah Behrami ile bir araya geldi.

Tuğgeneral Hatemi, bu görüşmede dost ve kardeş ülke Afganistan’ın İran dış politikasında büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, “İran, siyasi, ekonomik, kültürel, güvenlik ve askeri alanlarda Afganistan’la ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğinden yanadır” ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Emir Hatemi, IŞİD’li teröristlerin Afganistan’da güçlenip yayılmasının çok tehlikeli bir mesele olduğuna dikkati çekerek, “İran olarak, ABD’nin IŞİD’i bölgede güvensizlik çıkarmak için bir maşa gibi kullandığına inanıyoruz. Dolayısıyla IŞİD’in yokedilmesi İran’ın başlıca politikalarından biridir ve bu hususta oldukça hazırlıklıyız” açıklamasında bulundu.

Tuğgeneral Hatemi, “Afganistan, Suriye, Irak ve Bahreyn halkının karşılaştığı sorunların yanı sıra Yemen’de yaşanan facialar da İslam dünyasının en önemli meselelerindendir. Suudiler her geçen gün Yemen’e bomba yağdırıyor” diye konuştu.

Afganistan Savunma Bakanı General Tarık Şah Behrami da bu görüşmede, Afganistan’ın istikrarını bozan bazı dış güçlerin bu ülkeyi bölmeye çalıştığını kaydederek, “Dost ve komşu bir ülke olarak Afganistan topraklarından İran’a karşı herhangi bir eylemin yapılmasına izin vermeyiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.