Tuğgeneral Heydari: İran Silahlı Kuvvetleri gücünün zirvesindedir

  • 03 Eylül 2020
  • 1.679 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Heydari: İran Silahlı Kuvvetleri gücünün zirvesindedir

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı tuğgeneral Kiyomers Heydari, İran silahlı güçlerinin yetenekleri ve hazırlıklarıyla, düşmanlara karşı gücünün zirvesinde olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Heydari dün İran ve Afganistan’ın sıfır sınır noktasında bulunan Dugharun Taybad’da bir sınır üssünün açılış merasiminde yaptığı konuşmada, İran’ın başta askeri alan olmak üzere her alanda iyi bir durumda olduğunu belirterek bu durumun tabii olarak İran’ın düşmanlarını rahatsız ettiğini söyledi.

Tuğgeneral Heydari, İran İslam Cumhuriyeti’nin yeminli düşmanları olan özellikle de ABD ve sahte Siyonist rejimin bölgenin şimdiki hassas şartlarında bulunduklarını belirterek, piyonları ve işbirlikçileri kanalıyla İran’ı güvensizleştirmek ve istikrarsızlaştırmak istediklerini söyledi.

Tuğgeneral Heydari, düşmanın İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin varlığından korktuğunu belirterek, İran Ordusu Kara kuvvetlerinin Afganistan sınırında 630 km’lik bir sınırın güvenliğin sorumlu olduğunu ve yakın bir zamanda bunun İran’ın güneydoğu sınırlarının sonuna kadar uzanacağını söyledi.

İran’ın doğusundaki Horasan Rezevi eyaletinin Afganistan ile 300 kilometrelik bir sınırı bulunuyor. /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.