Tuğgeneral İsmail Kaani: Filistinliler yakında İsraillileri işgal altındaki topraklardan çıkmaya zorlayacak

  • 21 Aralık 2022
  • 76 kez görüntülendi.
Tuğgeneral İsmail Kaani: Filistinliler yakında İsraillileri işgal altındaki topraklardan çıkmaya zorlayacak

İslam Devrimi Muhafızları Kolordusu (IRGC) Kudüs Gücü komutanı, Filistin halkının sonunda topraklarını İsraillilerden kurtaracağını söyledi ve rejimi vur-kaç döneminin sona erdiği konusunda uyardı.

Tuğgeneral İsmail Kaani, Suudi rejimi ve müttefikleri tarafından Arap Yarımadası devletine uygulanan kuşatmanın ortasında COVID-19 komplikasyonlarından vefat eden İran’ın Yemen’deki eski büyükelçisi Hasan İrloo’nun ilk şehit yıldönümü vesilesiyle Salı günü düzenlenen bir törende uyarıda bulundu.

Sadece işgal altındaki Batı Şeria’da İsrail’e karşı her gün yaklaşık 50 operasyon yürütüldüğünü kaydeden Qa’ani, işgalci rejimin bugün çaresiz ve yoğun baskı altında olduğunu sözlerine ekledi.

Filistinlilerin İsraillileri topraklarından kovmasının çok uzun sürmeyeceğini söyleyerek devam etti.

Devrim Muhafızları komutanı ayrıca, selefi Korgeneral Kasım Süleymani’nin Irak’taki bir ABD insansız hava aracı saldırısıyla öldürüldüğü gün, İsraillileri evlerini satmaları ve Filistin’i terk etmeleri konusunda uyardığımızı söyledi.

“Bugün, işgal altındaki topraklarda, eski Yahudi figürlerin işgal altındaki toprakları terk etmeyi [teşvik etmek] için örgütler kurduğunu görüyoruz” dedi.

En son gelişme, önde gelen bir İsrail rejimi generalinin, işgal altındaki Filistin’in Filistinliler arasında bir iletişim ağının kurulmasına tanık olduğunu söylemesinden bir gün sonra geldi; bu, rejimin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu düşünen İsrailli yetkilileri ve seçkinleri endişelendiren bir konu.

Filistinli yetkililer ayrıca, Filistin direniş cephesinin işgal altındaki topraklar tamamen özgürleşene kadar İsrail’le savaşmayı bırakmayacağını yineledi.

Filistin direniş hareketi Hamas ayrıca, Filistin halkının İsrail işgalini sona erdirme ve başkenti Kudüs olan bağımsız devletlerini kurma hakkının yanı sıra mültecilerin geri dönüş hakkına da destek çağrısında bulundu.

İsrail rejimi, Batı destekli bir savaş sırasında Filistin topraklarının büyük bir bölümünü işgal ettikten sonra 1948’de ortaya çıktı. 1967’deki başka bir savaşta, Doğu Kudüs’ü de içeren Batı Şeria ve Hamas’ın karargahının bulunduğu Gazze Şeridi gibi daha fazla toprak işgal etti.

O zamandan beri, işgal altındaki topraklar üzerinde yüzlerce yerleşim yeri inşa etti ve orada Filistinlilerin özgürlüklerine en saldırgan kısıtlamaları uyguladı. Tel Aviv 2005 yılında Gazze’den çekildi, ancak kıyı bölgesini yerleşim bölgesinden ayrıldıktan bir yıl sonra topyekün bir kara, hava ve deniz kuşatması altında tutuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.