Tuğgeneral İsmaili: İran savunma açısından dünyanın en iyileri arasındadır

  • 17 Mart 2018
  • 1.241 kez görüntülendi.
Tuğgeneral İsmaili: İran savunma açısından dünyanın en iyileri arasındadır

İran Hatemül Enbiya Hava Savunma Karargahı Komutanı tuğgeneral Ferzad İsmaili, İran ordusunun savunma alanında dünyanın en iyileri arasında olduğunu söyledi.

İran’ın kuzeyinde yer alan Cuybar kentinde  açıklamada bulunan İsmaili, savunma yeteneği ve diyaloğun güçlü olmanın temel ilkelerinden olduğunu ama düşmanın siyasi, kültürel ve iktisadi edepten uzak olduğunu söyledi.

Tuğgeneral İsmaili, Amerika’nın nükleer anlaşmayı çiğnemesine de işaretle, Amerika’nın bu zamana kadar nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmadığını ve İran aleyhinde zalimce yaptırımları bir kaç kat daha arttırdığını söyledi.

Tuğgeneral İsmaili, İran aleyhindeki yaptırımların İran’a karşı bir etkisinin olmadığını aksine İran’ın bugün geçmişten daha güçlü bir şekilde ilerleme ve kalkınmasını sürdürdüğünü söyledi.

Amerika’nın bölgedeki askeri varlığına da temas eden İsmaili, Amerika’nın bu zamana kadar dostluk eli verdiği her ülkeye askeri üs kurduğunu çünkü yalnızca kendi asker güçlerine güvendiğini söyledi.

Tuğgeneral İsmaili, emperyalizmin bölgede yerinin olmadığını belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgenin güvenliğinin bölge ülkeleri tarafından sağlanmasına inandığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.