Tuğgeneral Mesut Cezayiri: Terör örgütlerinin oluşumunda ABD ile İngiltere’nin parmağı var

  • 17 Temmuz 2017
  • 1.093 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Mesut Cezayiri: Terör örgütlerinin oluşumunda ABD ile İngiltere’nin parmağı var

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Mesut Cezayiri, bugün yaptığı açıklamada, terörizmle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tuğgeneral Cezayiri, ABD’nin bölgede etkisini arttırabilmek amacıyla terörizm kavramını ters kullanıp (DEAŞ’tan) direniş ve cihad gruplarına yöneltmek istediğini belirterek, “Halbuki ABD yönetimi terör örgütü ile devlet terörizminin en büyük destekçisidir. Bunun yanında insan haklarını da ihlal eden ülklerin başında yer alıyor” değerlendirmesini yaptı.

Tuğgeneral Cezayiri ilaveten, “Elde edilen tüm belgeler ve kanıtlar Ortadoğu’daki terör örgütlerinin oluşumuyla birlikte güçlendirilmesinde ABD ve İngiltere’nin parmağı olduğunu net olarak ortaya koymuştur” ifadesini kullandı.

Tuğgeneral Cezayiri sözlerine şöyle devam etti: Arap-Siyonizm koalisyonuna karşı bölge ile dünyadaki Arap topluluğu Filistin’in kurtuluşu eksenine odaklanmalı ve bölgedeki direniş gruplarına destek çıkmalı. Ayrıca Siyonist Rejim ve ABD’nin yayılmacı politikalarına karşı yeni mücadele süreci başlatılmalıdır.

Bölgedeki sert otoriteye sahip Arap ülkelerinin şu anda kötü durumda olduğunu hatırlatan Tuğgeneral Cezayiri, “Sıkıntı içinde olan bu ülkelerin liderleri bu fırsatı değerlendirerek halkına yönelik ağır baskılar uygulamaktadır. Suriye ve Irak’ta terörü destekleyen rejimler halihazırda farklı sorunlarla başbaşa, ileride ABD de dahil bu ülkelerin felaketleri artacaktır” açıklamalarında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü açıklamasını şöyle tamamladı: ABD, Filistin meselesini unutturabilmek için bölgenin bir kanser tümörü olan Siyonist Rejim’in yüzünü aklamaya çabalasa bile bunlar bölge halkı tarafından gizli kalmayacaktır. Bunun yanı sıra Filistin halkının direnişi işgalcı Siyonist Rejim’e karşı devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.