TuÄŸgeneral Nakdi: Paris Saldırısıyla Ä°slam Dünyasına Karşı Psikolojik Harp Yürütülmek Ä°steniyor…

  • 14 Ocak 2015
  • 919 kez görüntülendi.
TuÄŸgeneral Nakdi: Paris Saldırısıyla Ä°slam Dünyasına Karşı Psikolojik Harp Yürütülmek Ä°steniyor…

Ä°ran Ä°slam Cumhuriyeti Gönüllü Güvenlik Güçleri (Besic) Komutanı TuÄŸgeneral Muhammed Rıza Nakdi, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo‘ya düzenlenen saldırıyla İslam dünyasına karşı psikolojik harp yürütülmek istendiÄŸini belirtti.

Tahran’da düzenlenen “Medya ve Besic” konulu konferans öncesi gazetecilerin sorularına cevap veren Nakdi, “Batı’da Ä°slam ve Müslümanlara karşı savaş taktik deÄŸiÅŸtirdi. Yeni taktikleri psikolojik harp yöntemidir” dedi.

Batı’nın psikolojik savaÅŸ alanının stüdyolar, televizyonlar ve sosyal medya olduÄŸunu belirten Nakdi, Paris’teki saldırının, Avrupa halklarının İslam’a artan ilgisinin önünü kesmek için gerçekleÅŸtirildiÄŸini belirtti.

Rıza Nakdi, “Müslümanların Batı medyasının zorbacılığına karşı dik durması gerektiÄŸini” dile getirerek, “Bu alanda Batı, elindeki imkanlar yönünden çok güçlü. Onların karşısında imkanlarımız ve elimizdeki teçhizat sınırlı. Bu adaletsiz savaÅŸta ancak İslam dünyasındaki medyanın birlikte hareket etmesiyle baÅŸarıya ulaÅŸabiliriz” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.