Tuğgeneral Purdestan: İran Olarak Suriye’nin Ve Bölge Ülkelerinin Parçalanmasına Karşı Olduğumuzdan Dolayı Türkiye İle Karşı Karşıya Geldik

  • 23 Ağustos 2015
  • 879 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: İran Olarak Suriye’nin Ve Bölge Ülkelerinin Parçalanmasına Karşı Olduğumuzdan Dolayı Türkiye İle Karşı Karşıya Geldik

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahında yapılan törende “Düşman, düne kadar nükleer tesislerimizi bombalamak için ortam yaratarak askeri saldırı yapmak istiyordu” dedi.

Amerika ile dostluk kurmayacaklarını belirten Tuğgeneral Purdestan “İmam Humeyni, Amerika’nın ‘Büyük Şeytan’ olduğunu söylediği için İran, Amerika ile iletişim sağlamaz, çünkü Amerika müstekbir bir devlettir” ifadesini kullandı.

İran ile Türkiye, Suriye’de karşı karşıya

Türkiye ile ilişkilerin farklı olduğunu dile getiren Tuğgeneral Purdestan “Biz Türkiye ile sınır güvenliği, uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele ve başka birkaç konuda sözleşme imzalamışız ve işbirliği yapıyoruz ancak ekonomi, bölge, Irak ile Afganistan pazarı ve bazı diğer meselelerde rekabet halindeyiz. İran Olarak Suriye’nin Ve Bölge Ülkelerinin Parçalanmasına Karşı Olduğumuzdan Dolayı Türkiye İle Karşı Karşıya Geldik ve Ayrıca Biz Suriye’de Beşar Esad’ın kalmasından, Türkiye ise Esad’ın gitmesinden yanadır” vurgulamasını yaptı.

İran ile Amerika ilişkilerine de değinen Tuğgeneral Purdestan “Bazı konularda Amerika ile işbirliği yapabiliriz. Örneğin nükleer enerji meselesinde ve Fordo ve Natanz’ın durumu hakkında anlaşmalar imzaladık, ancak bölge ve bölge ötesi meseleler hususunda Amerika ile çatışıyoruz ve dolayısıyla bu ülke ile dostluk kuramayız” diye konuştu.

Direniş Ekseni’ni destekliyoruz

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Purdestan “Biz kesinlikle Direniş Ekseni’ni destekliyoruz ama Amerika bu ekseni ortadan kaldırmak istiyor. Biz İslami Uyanış’ı da silahla değil manevi olarak kolluyoruz. Buna rağmen Amerika İslami Uyanış hareketlerini bölgeden temizlemek niyetinde” diye vurgu yaptı.

Tuğgeneral Purdestan “Amerika’da insanların en kutsal inançları aşağılanabiliyor ama kimse Siyonist İsrail ve Holokost’u eleştiremez. Bu yüzden Amerika ile dostane ilişki sağlayamayız ve bizim onlara olan kinimiz eskiye dayanıyor. Amerikalılar 8 yıl Mukaddes Savunma boyunca devletimizi yıkmak istediler ama devletimiz dik durarak başka İslami ülkelerin de uyanmasına sebep oldu” diye konuştu.

Amerika’nın bölgedeki yeni stratejisi: Mezhep mezhebe karşı

Amerika’nın bölgede yeni stratejisine işaret eden Tuğgeneral Purdestan “Amerika’nın yeni stratejisi, mezhebi mezhebe karşı getirmektir. Bu çerçevede de terörist ve tekfirci gruplar oluşturdular ve bugün IŞİD ile el-Nusra, Amerika ve Siyonist İsrail’i temsilen Irak ile Suriye’de cinayet üstüne cinayet işliyor” diye belirtti.

Vekalet Savaşı adlı yeni bir savaşla karşı karşıya olduklarını dile getiren Tuğgeneral Purdestan “Böyle savaşlarda kara kuvvetleri ön sıradadır ve bu hususta da büyük işler yaptı. Kara Kuvvetleri’nin faaliyeti sayesinde IŞİD, Celula’dan öteye geçemedi ve bizim 65. Taburumuz kendi rolünü iyice yerine getirdi” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.