Tuğgeneral Purdestan: IŞİD Afganistan’da Arabistan ve diğer ülkelerce destekleniyor

  • 24 Ocak 2019
  • 1.550 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: IŞİD Afganistan’da Arabistan ve diğer ülkelerce destekleniyor

İran ordusu stratejik araştırmalar merkezi başkanı tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, ‘terör örgütü IŞİD’in, Afganistan’da, Arabistan ve BAE tarafından desteklendiğini’ söyledi.

İRNA’nın haberine göre, tuğgeneral Purdestan, Afganistan’da 6 ila 7 bin civarında IŞİD mensubunun bulunduğunu belirterek, IŞİD teröristlerinin Arabistan ve BAE’nin mali desteğinde İran ve Rusya aleyhinde faaliyet yaptıklarını söyledi.

İranlı askeri yetkili, ‘Teröristler İran sınırına yaklaşırlarsa İran onları pişman edecek şekilde karşılık verir’ dedi.

Tuğgeneral Purdestan, İran İslam Cumhuriyeti ordusunun sınırları çok iyi gözetlediğini ve kontrol ettiğini söyledi.

Rusya cumhurbaşkanının Afganistan özel temsilcisi Zamir Kabulov da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, ‘eldeki belgeler, Amerika ve müttefiklerinin IŞİD mensubu teröristleri, Irak ve Suriye’den Afganistan’a intikal ettiklerini göstermektedir’ dedi.

Afganistan yetkilileri ve halkı da, bu zamana kadar yaptıkları bir çok açıklamada Amerika ve müttefiklerinin, terör örgütü IŞİD’i ve de bunların Afganistan’a intikalini desteklediklerini bildirmişler ve bu durumu kınamışlardı.

Bilindiği gibi İran İslam Cumhuriyeti, Irak ve Suriye devletlerinin resmi talebi üzerine bu ülkelere, terörizmle mücadelede danışmanlık hizmeti vermiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.