Tuğgeneral Rızai: Fars Körfezi’nde yabancı askeri filoların varlığı tefrika ve nifaka yol açıyor

  • 07 Şubat 2018
  • 904 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Rızai: Fars Körfezi’nde yabancı askeri filoların varlığı tefrika ve nifaka yol açıyor

İran sınır güvenlik güçleri komutanı tuğgeneral Kasım Rızai, Fars Körfezi’ni bölge milletlerine ait olarak nitelerken, ” bölgedeki bayancı savaş filolarının varlığı, tefrika ve nifaka sebep olmaktadır’ dedi.

Tuğgeneral Rızai, muhabirlere yaptığı açıklamada, ”Fars Körfezi’ndeki yabancı ülkelerin askeri filolarının bölgenin güvenliği, huzuru ve refahı aleyhinde olduğunun bütün herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, bu güçlerin bölgeden çıkmasının İran İslam Cumhuriyetinin  kanuni ve ciddi isteği olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Rızai, yabancıların bölgede varlığının, gayri meşru olduğunu belirtirken, bunun aynı zamanda güvensizliğe ve çeşitli zararlara ve hasarlara neden olduğunu belirtti ve başta BM olmak üzere uluslararası toplumdan bu güçlerin bölgeden çıkması için çaba göstermelerini istedi.

İranlı güvenlik yetkilisi, yabancı ülkelerin yalnızca  kendi şom hedefleri ve çıkarlarını düşündüklerini  belirterek, ‘yabancı ülkelerin Fars körfezindeki bir ülkeyi donattıklarını ve bu durumun da  tefrika ve nifaka neden olduğunu’ söyledi.

Arabistan,  Mart 2015’ten beri siyonist İsrail ve Amerika’nın desteğiyle Yemen’e saldırmış ve bu ülkeyi hava, kara ve denizden muhasara altına almıştır. Ayrıca son 3 yıldır Yemen’e düzenlediği saldırılarda da en az 12 bin sivil ölmüş onbinlercesi de yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.