Tuğgeneral Selami: Sınır bölgelerinin güvenliğinin temini İran’ın savunma stratejisidir

  • 25 Eylül 2017
  • 1.167 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Selami: Sınır bölgelerinin güvenliğinin temini İran’ın savunma stratejisidir

İran devrim muhafızları ordusu komutan vekili Tuğgeneral Hüseyin Selami, ”sınır bölgelerinin güvenliğinin temininin İran’ın daimi savunma stratejisi” olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Selami, İran’ın kuzeybatı bölgesinde dün başlayan Muharrem tatbikatı kulisinde yaptığı açıklamada, komşu ülkelerde güvensizlik ve buhranların olduğu bir ortamda ayrıca Amerika, İngiltere ve siyonist rejimi gibi sultacı güçlerin bölgede kendi sultalarını artırmak istedikleri bir dönemde, dünyada bir takım jeopolitik değişikliklerin meydana gelmekte olduğunu belirterek, güvenliğin İran’ın savunma sistemi ve stratejisinde en önemli konu olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Selami, dünya emperyalizmi ve müttefiklerinin dünya jeopolitik haritasını değiştirmeye çalıştıklarını  belirterek, İran’ın başta sınırlar olmak üzere güvenliğin tam olarak sağlanmasına önem verdiğini ve de düşmanların  sahnedeki  faaliyetlerini yakından takip ettiğini  ve ülkenin savunmaya hazır olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.

İranlı sözkonusu general, Muharrem ve diğer tatbikatların düzenlenmesinin, İran için güvenlik, huzur getireceğini ve düşmanı ise hüsrana uğratacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.