Tuğgeneral Zamani: Ülke başkalarının vaatleriyle savunulamaz

  • 27 Şubat 2022
  • 132 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Zamani: Ülke başkalarının vaatleriyle savunulamaz

İran Ordusu Komuta ve Kurmay Akademisi Komutanı, Ukrayna’daki gelişmelere atıfta bulunarak, ülkenin başkalarının vaatleriyle savunulamayacağını söyledi.

İran Ordusu Komuta ve Kurmay Akademisi Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Velivend Zamani, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olayları yakından takip ettiklerini belirterek, bir  ülkenin başkalarının nasihatleriyle savunulamayacağını ve bunun çok açık örneğinin Ukrayna’da görüldüğünü söyledi.

İranlı askeri yetkili, üst düzey Pakistan askeri heyetinin akademiye yaptığı ziyaretle ilgili olarak, İran’ın Pakistan ile ilişkilerinin uzun süredir iyi ve dostane olduğunu ve gelişmekte ve  büyüyen bir tarihi geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Tuğgeneral Velivend Zamani, askeri ilişkilerin gelişmesinin temelinin öğrenci mübadelesi olduğunu, tabii ki akademi hocalarının da mübadelesinden yana olduklarını  sözlerine ekledi.

Pakistan Yüksek Askeri heyeti dün (Cumartesi) İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Komuta ve Kurmay Akademesini  (Dafus) ziyaret etti.

İran ve Pakistan’ın derin ve kapsamlı ilişkileri var ve iki komşu ülkenin yetkilileri arasında düzenli olarak çeşitli toplantılar yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.