Tüm dünya, ABD’nin İran stratejisine karşıdır

  • 25 Ekim 2017
  • 1.100 kez görüntülendi.
Tüm dünya, ABD’nin İran stratejisine karşıdır

İran temasları kapsamında Tahran’da bulunan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Al-Mikdad, İslam İnkılabı Rehberi’nin Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti ile bir araya geldi.

Velayeti ve Mikdad’ın arasında gerçekleşen görüşmede, Suriye krizi de dahil Tahran-Şam ilişkileri, bölgesel ve uluslararası konular üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın selamlarını İnkılap Rehberi başta olmak üzere İran devleti ve halkına ileten Mikdad, “İran seyahatımın elde edilen son zaferlerden sonra yapılması iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin gerçeğini gösteriyor. Bu zaferler bir taraftan Suriye’de terörle mücadele alanında teröristler ve terör destekçilerine karşı elde edilen başarılar anlamına gelirken diğer taraftan da nükleer anlaşmayı zedelemeye çalışanlara karşı elde edilen kazanımlardan ibarettir” ifadelerinde bulundu.

Mikdad, tüm dünyanın ABD Başkanı Trump’ın şantaj amaçlı açıkladığı İran stratejisiyle birlikte yürüttüğü Siyonsit Rejim politikasına karşı çıktığına dikkati çekti.

Suriyeli yetkili ilaveten, direniş güçlerinin bölgede teröre karşı mücadelede büyük zaferler kazandığını kaydetti.

“Bizler her daim İran ve Irak’taki kardeşlerimizin yanında duracağız” diyen Mikdad, ülkesinin Irak’ın toprak bütünlüğü ile ulusal egemenliğini desteklediğini dile getirdi.

Faysal Al-Mikdad sözlerinin bir bölümünde de, İran’ı terörle mücadele konusunda ülkesine verdiği desteklerden dolayı takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.