Tümgenenaral Safevi: İran’ın füze gücü yerlileşti

  • 04 Şubat 2017
  • 1.470 kez görüntülendi.
Tümgenenaral Safevi: İran’ın füze gücü yerlileşti

İran İslam inkılabı rehberinin üst düzey müşaviri tümgeneral Yahya Rahim Safevi, İran’ın savunma ve caydırıcılık gücünün İran’ın milli güvenliğini garanti ettiğini söyledi.

Tümgeneral Rahim Safevi, Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kentinde cuma namazı hutbesi öncesi cemaate hitaben yaptığı konuşmada, İran’ın füze gücünün yerli savunma kabiliyetine dönüştüğünü ve Amerika’nın İran’ın bu gücüyle ilgili iddialarının  mantıksız ve yanlış olduğunu söyledi.

Amerika’nın konuyla ilgili iddialarının yalan olduğunu belirten Tümgeneral Rahim Safevi, Amerika’nın, siyonist İsrail’in nükleer başlıklı yüzlerce füzesi ve de Suudi rejiminin Yemen’de işlediği vahşi cinayetler karşısında sessiz kaldığını söyledi.

Tümgeneral Rahmi Safevi, İran’ın stratejisinin savunma amaçlı olduğunu belirterek, İran’ın bölge ülkeleriyle adalete ve karşılıklı saygıya dayalı kalıcı barış ve güvenlik istediğini söyledi.

Rahim Safevi, İran İslam inkılabının, Amerika’nın Afganistan ve Irak’taki hedeflerine ulaşmasında aldığı yenilgilerde en asli faktör olduğunu belirterek, aynı zamanda İran’ın askeri danışmanlığı ve siyasi desteklerinin, Suriye buhranında, Amerika, batılı ve Arap müttefikleri ile Türkiye’nin  yenilgiye uğramasında en önemli faktör olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.