Tümgeneral Bakıri: İran düşmanlara karşı çok güçlü bir caydırıcılık oluşturdu

  • 01 Ekim 2019
  • 688 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: İran düşmanlara karşı çok güçlü bir caydırıcılık oluşturdu

İran genel kurmay başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, İran İslam Cumhuriyeti’nin düşmanların komplolarına karşı çok güçlü ve kalıcı bir caydırıcılık oluşturduğunu söyledi.

Tümgeneral Bakıri,  dün Tahran’da ülke genelinde Devrim Muhafızları ordusu komutanları ve yetkililerinin 23. oturumunda yaptığı konuşmada, düşmanların, İran ordusunun çok güçlü bir yapıya ve caydırıcılık özelliğine ve yeteneğine sahip olduğunu gördüğünü ve İran ordusunun İslam inkılabı ülkülerini ve halkını korumada zerre kadar şüphesinin olmadığını anladığını söyledi.

Tümgeneral Bakıri, İran’ın bugün bölgede çok üstün bir konuma sahip olduğunu belirterek, İran’ın bölgenin güvenliği ve istikrarının sağlanmasında görev üstlendiğine temasla, ‘İran’ın bölgede asla güvensizlik, savaş çıkarma, saldırı, yayılmacılık gibi bir düşüncede olmadığını’ söyledi.

İran genel kurmay başkanı, İran devrim muhafızlarının askeri harekatlarındaki başarılarının düşmanları öfkelendirdiğini belirterek, ‘direniş cephesini desteklemek, bölgede tekfirci teröristlere ve vekalet savaşında ve inkılab karşıtları ve teröristlere karşı mücadeledeki tarihi ve stratejik rolü, ABD’nin insansız casus İHA’sının vurulması ve İngiliz petrol tankerinin durdurulması, devrim muhafızlarının ve İran İslam Cumhuriyetinin  başarılı operasyonlarından yalnızca bazılarıdır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.