Tümgeneral Bakıri: İran milletine karşı her türlü tehdide ezici yanıt verilecek

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.691 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: İran milletine karşı her türlü tehdide ezici yanıt verilecek

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Amerikan yöneticilerinin savaşçı tutumuna işaretle, İran Silahlı Kuvvetleri’nin her türlü tehdide hangi düzeyde olursa olsun ezici ve pişman edici şekilde yanıt vereceğini belirtti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin son günlerde gösterdiği inkılapçı tavrına destek çıktı.
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı sözlerine tepki gösteren Tümgeneral Bakıri’nin yayınladığı bildiride, “İslam İnkılabı Rehberi’nin emri altında olan İran Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Güvenlik Konseyi’nin tedbirleri sayesinde İran halkına yönelik her türlü tehdide karşı pişman edecek şekilde çok sert yanıt verecektir”
Son 40 yılda düşmanların özellikle ABD ve İsrail başta olmak üzere onların dünya ile bölgedeki destekçilerinin çirkin planlarının İran halkının birlik ve beraberliği vasıtasıyla boşa çıkartıldığı kaydedilen bildiride, “İslam Devrimi’nin 40 yıllık tarihi gösterdiği gibi yeni dönemde de düşmanlar yenilerek nihai zafer gerçekleşecektir” açıklamalarına işaret edildi.
Tümgeneral Bakıri, İran Silahlı Kuvvetleri’nin ABD’nin bölgedeki askeri yığınakları ve çıkarlarına güçlü bir şekilde hakim olduğunu belirterek, “Amerika aslanın kuyruğuyla oynamamalı aksi takdirde İran’ın çok sert yanıtıyla karşılaşacaktır” ifadesini kullandı.
İran’ın her daim barışı seven bir ülke olduğunun altını çizen Tümgeneral Muhammed Bakıri, şunları kaydetti: Fars Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda hakim güç olan İran, bu hayati deniz yolunda nakliye güvenliği konusunda her zaman garanti sağlayabilir ve bu noktada herhangi bir tedbir uygulama yetkisine sahiptir.
ABD Başkanı Donald Trump dün twitter mesajında, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin uyarılarına gösterdiği tepkide, “Asla ABD’yi tehdit etmeyin, sonuçlarına katlanırsınız” açıklamasında bulundu.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.